1092. Budapest. Ráday-u 31/K. Filmesház   telefon: 299-30-27; fax. 299-30-28; email:e.ica@filmjus.hu  
     
 
AZ ALAPSZABÁLYRÓL
 

A Televíziós Művészek Társasága, a Cégbíróság által hivatalosan bejegyzett
civil szervezet.

Részletek az alapszabályból:

2.1. A Társaság célja: szakmai érdekvédelem

- abban az értelemben, hogy a közszolgálati televíziók a jelenleginél sokkal jelentősebb mértékben legyenek az egyetemes és a nemzeti kultúra értékeinek s ezen belül elsősorban a művészeti értékeknek őrzői és terjesztői,

- abban az értelemben, hogy a közszolgálati televíziók a meglévő kulturális értékek közvetítésén túl önálló művészi, értékteremtő munkát is végezzenek.

- abban az értelemben, hogy művészi alkotóképességeik alapján elismert munkatársaink nagyobb teret kapjanak a televíziók munkásságában, a szakma minden művészeti ágában.

- és abban az értelemben, hogy a művészi képességekkel rendelkező fiatalok számára a Társaság lehetőségekért tevékenykedjen a fejlődésük és művészi kibontakozásuk érdekében. Létre kívánjuk hozni a fiatalok stúdióját.

2.2 A Társaság jogot formál arra, hogy a tagságát érintő jelentősebb szakmai, jogi, etikai és gazdasági kérdésekről tájékozódjék, azokban állást foglaljon és állásfoglalását nyilvánosságra hozza. Ennek a jogának az érvényesítéséért folyamatosan tevékenykedjen.


2.3 A Társaság részt kíván venni a szakmát érintő, különböző művészeti díjak és elismerések odaítélésében és azoknak előkészítésében.

2.4 A Társaság céljainak megvalósítása érdekében tudományos, kutatási, oktatási, kulturális, sport és szociális tevékenységet is végezhet.


2.5 A Társaság politikai pártoktól független. Azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól anyagi támogatást nem fogad el. Együttműködésre törekszik azonban mindazon állami és társadalmi szervekkel, elsősorban a televíziók felelős vezetőivel, és a művészeti szakszervezettekkel, amelyek céljai megvalósításában érintettek.


3.1 A Társaság tagja lehet mindazon rendező, operatőr, szerkesztő-dramaturg, jelmez- díszlettervező, önálló alkotói munkát végző vágó és maszkmester, valamint producer, és gyártásvezető, aki a társaság tagja kíván lenni és aki művészi értékű kreatív munkát végez, vagy végzett a televíziókban. A jelentkezők felvételéről a társaság közgyűlése dönt többségi szavazattal.

 

 

 
 
 
 
 
    vissza az elejére vissza egy lépést