1092. Budapest. Ráday-u 31/K. Filmesház   telefon: 299-30-27; fax. 299-30-28; email:e.ica@filmjus.hu  
     
 

H Í R L E V É L
(2007/18. szám, 2007. május 16.)

 

Kedves Kollegák!

Az elmúlt hónapban az Egyesület és az Egyesület képviselői két kérdéssel foglalkoztak:

Megalakítottuk az Érdekvédelmi Bizottságot, melynek tagjai Sós Mari, B. Révész László és Száva Gyula. A Bizottság vállalta, hogy június hónapig áttekinti a jogszabályi lehetőségeket - különös tekintettel az uniós szabályokra és tapasztalatokra - és kialakítja a programját. A Bizottság munkajogi kérdésekkel kíván foglalkozni - együttműködve a szakszervezetekkel -, és a szellemi tulajdon (alkotói jogvédelem) kérdéseivel.
Tekintettel arra, hogy a televíziók szerkezeti struktúrája jelentősen változott, ma már zömében esetenként felkért külsős munkatársak végzik a munkát és az ő jogvédelmük - elsősorban a munkajogi kérdések területén, eléggé rendezetlen -, ezért a Bizottság fontos feladatának tartja, más uniós országok tapasztalatait és rendszerét felhasználva, ezzel is foglalkozni.

Részben a "Várkonyi" pályázatra kiírására tett javaslatunk, és az ebben az ügyben történt lobbizásunk nyomán, az ORTT a harmadik negyedévtől, 150 milliós pályázatot kíván kiírni színházi adaptációk és közvetítések megvalósítására. A néhány hete tartott vidéki színházi fesztivál alkalmából, a színházigazgatók közös megbeszélésen tájékozódtak a tervezett pályázat elveiről, megvitatták és javaslatokat tettek. Az Egyesület részéről Szolnoki András képviseli az álláspontunkat és terveinket.

Televíziós Művészek Társaságának Választmánya

 

 

 
 
 
 
 
    vissza az elejére vissza egy lépést