1092. Budapest. Ráday-u 31/K. Filmesház   telefon: 299-30-27; fax. 299-30-28; email:e.ica@filmjus.hu  
     
 

Új televíziós érdekképviselet

Megalakult a Közszolgálati Televíziós Kerekasztal

 

2006. június 29. 11:59; HÍR

A közszolgálati televíziózás ügyének, és a közszolgálati televíziózásért tevékenykedők érdekeinek képviseletére Közszolgálati Televíziós Kerekasztal alakult - adta hírül az MTI.

A kerekasztal a Televíziós Művészek Társaságának kezdeményezésére, egyebek között a MASZK Országos Színészegyesület és a Drámaírói Kerekasztal közreműködésével, valamint a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének támogatásával és részvételével alakult meg.

A jelenleg tizenegy szakmai és érdekvédelmi szervezetet tömörítő Közszolgálati Televíziós Kerekasztal alapító tagjai körükbe várják az audiovizuális és médiaágazat minden olyan szakmai és érdekvédelmi szervezetét, amely egyetért a kerekasztal céljaival, és hajlandó tevékenyen részt venni a közös munkában.

A közlemény szerint a kerekasztal megalapítását különösen időszerűvé teszi az a tény, hogy a technikai fejlődés fordulóponthoz érkezett: a médiumok, távközlési hálózatok és digitális eszközök konvergenciája várható. Az Európai Bizottság szerint társadalmaink fejlődése szempontjából alapvető jelentőségű az egységes európai információs tér kialakítása.

A MASZK elnöke, Hegedűs D. Géza, az alapító ülés részvevőinek küldött levelében hangsúlyozza, hogy "a politika által vezényelt, és szakmai segítséggel szétdúlt, szétzüllesztett magyar közszolgálati televíziózás ma, a XXI. században, a digitalizáció korában, azonnali és aktív összefogást, közös gondolkodást, a televízió jövőképének megfogalmazását, konkrét cselekvési programot, egységes szakmai érdekképviseletet és érdekérvényesítést követel".

forrás: MTI

 
 
 
 
 
 
    vissza az elejére vissza egy lépést